Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η Αμφικτυονία Ελληνισμού» βράβευσε τον Ηλείο Γεώργιο Σταυρόπουλο

(Ο κ. Σαταυρόπουλος ήταν Πρόεδρος της Οινόης και δεν έχει χάσει συνέδριο Ηλείων στην Ελλάδα, Συγχαρητήρια κ. Σταυρόπουλε)

Τον Ηλείο από την Οινόη Εφύρας κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο τίμησε με βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποίησης που διοργάνωσε «Η Αμφικτυονία Ελληνισμού» με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες και Αμφικτυονίες: Δυο πανάρχαιοι διαχρομικοί θεσμοί» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβριο.Η εκδήλωση περιελάμβανε προσφώνηση του αντιπροέδρου της Αμφικτυονίας Βύρωνα - Νικηφόρου Καμπά, του μέλους του Δ.Σ Γεωργίας Αλεξίου και ομιλία της εκπροσώπου του σωματείου από την Ελευσίνα Ιωάννας Κόκλα με θέμα: «Η εθνοσωτήριος λειτουργία απ' αρχής των Αμφικτυονιών παρά το «Ιρον» της πυλαίας της Αμφικτιονίδας Δήμητρας».

Μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» ο Ηλείος εκ Οινόης Γεώργιος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ ωραία όπως χαρακτήρισε εκδήλωση και ευχαρίστησε τους διοργανωτές αλλά και την κριτική επιτροπή για το βραβείο που του απονεμήθηκε ενώ τόνισε πως ανάλογες δραστηριότητες με την ανάδειξη ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και των αυτών που αγαπούν την ποίηση και συγγραφή θα πρέπει να γίνονται και στην Ηλεία.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το μέλος της κριτικής επιτροπής Αλέκο Δαφνομήλη που απένειμε τα τρια πρώτα βραβεία στους:

1ο Βραβείο: Χάρης Μελιτάς και Εμμανουήλ Χλειουνάκης
2ο Βραβείο: Άννα Τακάκη Μαρκάκη
3ο Βραβείο: Παπαδαρατσάκη Γεωργία και Γιάννη Φωτίου.

Επίσης βραβεία απονεμήθηκαν στους: Ζήτα Καλογιάννη, Παρθ. Τσοκτουρίδου, Αγγ. Χωλίδου, Ελ. Μούζουρα, Αθανάσιο Γαλούση, Ν. Ασβεστά, Λάμπρο Ηλία, Ιωάννα Κόκλα, Φωτεινή Φωτιάδου, Καίτη Μαρκατσέλη, Μαρία Διαμαντάκη, Σπύρο Κατσούρη, Βας. Κουβελά, Γεώργιο Ατσαβέ, Αγλαϊα Αμμολοχίτου - Βλαχάκη, Ρίτσα Παρθένη - Γκούμα, Σταυρόπουλο Γεώργιο, Ντόβα Μιλτιάδη, Ν. Κοντογιαννόπουλο, Βενετία Σιώντα, Γιούλη Δημακοπούλου, Ελένη Μωυσιάδου, Μαίρη Χουχουλιδάκη - Γκίνη. Το πρόγραμμα της πολύ όμορφης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε με την απονομή των βραβείων και με απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές και εμφάνιση του «Ελληνικού κουαρτέτου» με μακεδονικά τραγούδια του μουσουργού Στέλιου Κοψαχείλη και της μικτής χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Μακεδόνες» υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Πούλου με τον Κώστα Πανετλίδη στο πιάνο και πρόεδρο του Συλλόγου την Άννα Πετρίδου Ζερπιάδου. Τέλος την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο πρόεδρος της Εταιρίας Συγγραφέων Β. Ελλάδας Αλέκος Δαφνομήλης, ο καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ Σωκράτης Δεληβογιατζής, ο καθηγητής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ και Γ.Γ της Εταιρίας Συγγραφέων Αντώνης Μπουσμπούκης, ο διευθυντής της λογοτεχνικής εφημερίδας «Νουμάς» Γιάννης Νικολόπουλος, ο ποιητής Ρόης Παπαγγέλου και ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Δημήτρης Μπουκόνης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί στον διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από τετρακόσιοι ποιητές απ΄όλο τον κόσμο.


Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου