Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Αυστηρή προειδοποίηση Βέμπερ στην Αθήνα

Ο Άξελ Βέμπερ ζήτησε "πράξεις και όχι λόγια" από την Αθήνα
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε στην Αθήνα την Πέμπτη ο γερμανός τραπεζίτης Άξελ Βέμπερ, ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ζαν Κλοντ Τρισέ στο "πηδάλιο" της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.    Ο επικεφαλής της Bundesbank ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση "πράξεις και όχι λόγια".
Οι διεθνείς αγορές πρέπει να πεισθούν, είπε, από την ελληνική κυβέρνηση για τη θέλησή της και την ετοιμότητά της να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Βέμπερ τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Την ίδια ώρα, η Κομισιόν απέκλεισε οποιαδήποτε προοπτική χορήγησης δανείου στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Εντωμεταξύ νέο ρεκόρ κατέγραψαν σήμερα τα σπρεντ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά.  Είχαν φθάσει μέχρι και τις 311 μονάδες βάσης.
Η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος του απερχόμενου επιτρόπου για τις Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε ότι δεν υπάρχει από τις συνθήκες η δυνατότητα παροχής ενός τέτοιου δανείου για την αντιμετώπιση κρίσης ανάλογης με αυτή της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, τον κίνδυνο η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κοινωνική έκρηξη επισημαίνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, και καλεί το Γιώργο Παπανδρέου να επιβάλει αμέσως τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου