Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Αγγούρια τα βρήκαν οι αγρότες. Άκαρπη η συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή

Το κλίμα είχαν πυροδοτήσει οι δηλώσεις της υπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα

Σε αδιέξοδο κατέληξε η πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους αγροτών από δεκατέσσερα μπλόκα της Κεντρικής Ελλάδας. Οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων "μπλοκ" τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους. Η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, έκανε έκκληση στους αγρότες να επιδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν ενισχύσεις. "Έχουμε ανάγκη από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές", τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τους κάλεσε να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.
Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο. Δεν θα είμαστε με τους λίγους που ασυδοτούν στην αγορά". Απόντες από τη συνάντηση ήταν οι παραγωγοί από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, οι οποίοι εμμένουν στα οικονομικά αιτήματά τους.
Το κλίμα είχαν πυροδοτήσει οι δηλώσεις της υπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα, όπου έκανε λόγο για συνονθύλευμα αγροτών χωρίς νομιμοποίηση, σεξιστές και τραμπούκους που απειλούν και εκβιάζουν.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις
Την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αικατερίνης Μπατζελή που έγιναν μετά την πολύωρη συνάντηση της με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, από δεκατέσσερα μπλόκα αγροτών της χώρας.
Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα. Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Λίτο τη Δευτέρα στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.
Τη Δευτέρα αγρότες της Θεσσαλίας θα κλείσουν τις παρακαμπτήριες των Τεμπών απο τις 11.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.Επίσης, παραγωγοί της Νίκαιας πρόκειται να κατεβούν στην Αθήνα με λεωφορεία και να συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διήμερος διάλογος για το Αγροτικό.  Στο μεταξύ, απαγορεύτηκε και πάλι την Κυριακή η είσοδος των οχημάτων στο λιμανι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου