Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ο Βαζέχα γκόλ, ο Βόιτσεκ οφσάϊντ

του Γιάννη Κυφωνίδη

Τελικά είναι πρόβλημα οι μετανάστες; Και ναι και όχι. Δεν εννοώ ότι για άλλους είναι πρόβλημα και για άλλους δεν είναι. Όχι, όχι. Εννοώ ότι ακόμα και για τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να είναι ή να μην είναι. Αν ο μετανάστης ασχολείται με δουλειές του ποδαριού, χαλάει την αισθητική της φυλής ή θέλει να οικειοποιηθεί πράγματα που πιστεύουμε ότι δεν του ανήκουν είναι «παράσιτο» που ζει ανάμεσά μας και μας απειλεί. Αν όμως, έχει δόξα, χρήμα, αναγνώριση, κοινωνική καταξίωση, είναι ένας από εμάς. Μία απλή άσκηση θα σας πείσει.


Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος με τέσσερα παραδείγματα:


Πιστεύω ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε και οι Κύπριοι ένας μπελάς από τους λίγους, γιατί νομίζουν ότι είναι Έλληνες ενώ δεν είναι.
Την ίδια ώρα όμως, το βράδυ θα πάω πρώτα στον Αλκίνοο Ιωαννίδη για την ψυχή μου, μετά στον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την εποχή και θα τελειώσω την βόλτα στην Άννα Βίσση γιατί εκεί πάνε όλοι. Κι αν ακούσω το όνομα κάποιου εξ αυτών στο εξωτερικό θα πω: «Είδες τι βγάζει η Ελλάδα;».


Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται οι Κονγκολέζοι που πουλάνε πειρατικά dvd!
Την ίδια ώρα όμως, ο παιχταράς Λούα Λούα θα σώσει την χαμένη μου «ερυθρόλευκη» υπόληψη.


Πιστεύω ότι οι Αλγερινοί και άλλοι βορειοαφρικανοί έχουν κάνει κατάληψη στο κέντρο και δεν μπορούμε να πατήσουμε εκεί. (Μα γιατί δεν πάνε στη Γαλλία;).
Την ίδια ώρα όμως, κάνω πλάκα στους Ολυμπιακούς: «Τι σας έκανε ρε «γαυράκια» ο παικταράς ο Τζιμπούρ;».


Πιστεύω ότι οι Πολωνοί μάστορες δεν είναι τόσο καλοί όσο οι Έλληνες.
Την ίδια ώρα όμως, ψάχνω τον νέο Βαζέχα που θα μου δώσει πίσω την «πράσινη» περηφάνια. Κι ας είναι μαύρος, με γαλλική υπηκοότητα και ιβοριανή καταγωγή. Λεπτομέρειες.

http://bit.ly/4HjVS9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου