Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Έντεκα ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, ανασύρθηκε ζωντανός

Ελπίδα μέσα στα ερείπια


Παρόλο που σβήνουν οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων, ένας άνδρας βρέθηκε ζωντανός

Στην Αϊτή είναι στραμμένο το βλέμμα και η αγωνία όλου του κόσμου, καθώς όσο περνούν οι ημέρες, τόσο περισσότερο εντείνεται το δράμα των ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων.   Ωστόσο, 11 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, ένας νεαρός άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός μέσα στα χαλάσματα ενός τετραώροφου ξενοδοχείου στο Πορτ Ο Πρενς.

Για τη διάσωσή του επιχείρησαν ελληνικά και γαλλικά συνεργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται στα ίδια χαλάσματα να βρίσκονται ζωντανοί άλλοι πέντε άνθρωποι.  Οι προσπάθειες των συνεργείων συνεχίστηκαν πάρα την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αϊτής νωρίτερα το Σάββατο, ότι η έρευνα και οι επιχειρήσεις διάσωσης θα σταματήσουν καθώς οι υπηρεσίες αρωγής και βοηθείας θα στραφούν πλέον προς τους επιζήσαντες.   Συνολικά, τουλάχιστον 132 άνθρωποι ανασύρθηκαν συνολικά ζωντανοί. Μια 84χρονη και ένας 22χρονος ανασύρθηκαν ζωντανοί την Παρασκευή, δέκα ημέρες μετά τον σεισμό.

Οι αρχές της Αϊτής έχουν περισυλλέξει περίπου 120.000 πτώματα των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, αλλά ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι δεκάδες χιλιάδες μεγαλύτερος, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνιών Μαρί Λωράνς Ζοσελίν Λασέζ,
" Βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία να πηγαίνουμε στα γραφεία τελετών και να κάνουμε καταμετρήσεις αυτό όμως μπορεί να προσθέσει δεκάδες χιλιάδες στον αρχικό αριθμό, πρόσθεσε η ίδια.  Αξιωματούχοι στην Αϊτή εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό θα κυμανθεί από 100.000 μέχρι και 200.000.   Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η UNICEF τουλάχιστον 15 παιδία που εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αϊτής αγνοούνται, εγείροντας ανησυχίες για εμπόριο προς το εξωτερικό.  Σύμβουλος της οργάνωσης δήλωσε ότι μετά απο μεγάλες καταστροφές τα δίκτυα εμπορίας παιδιών ενεργοποιούνται αμέσως εκμεταλλευόμενα την αδυναμία του κράτους.
Το Σάββατο έφτασαν στη Γαλλία τα πρώτα 33 παιδία προς υιοθεσία, ηλικίας ενός έως έξι ετών. Τα υποδέχθηκε η πρώτη κύρια της χώρας, Κάρλα Μπρουνι.  Επίσης, το Σάββατο, στην Αϊτή, τελέστηκε η κηδεία του αρχιεπισκόπου Ζοζέφ Σερζέ Μιό και του επισκοπικού επιτρόπου, Σαρλ Μπενουά. Οι κηδείες των δύο κληρικών πραγματοποιήθηκαν την "εθνική ημέρα μετανοίας", που κηρύχθηκε το Σάββατο, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι πρόκειται για θεία τιμωρία.
Τη Δευτέρα συνεδριάζουν στο Μόντρεαλ οι δωρήτριες χώρες, προκείμενου να συντονίσουν τις προσπάθειες για παροχή βοηθείας στην πληγείσα χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου