Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Απεργούν οι γιατροί Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α) καλεί σήμερα τα μέλη του σε 24ωρη αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπισή τους από τα ΜΜΕ της χώρας. Συμμετέχουν οι γιατροί όλων των υγειονομικών σχηματισμών του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα της υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ι.Σ.Α, πρόκειται για "συλλογική αντίδραση του ιατρικού κόσμου ενάντια στη ολομέτωπη και αήθη επίθεση μερίδας Μ.Μ.Ε. και Δημοσιογράφων κατά του Ε.Σ.Υ. και του κύρους, της ηθικής και κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών, μέσα από τηλεδίκες και πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί".
Επίσης ο Ι.Σ.Α καταγγέλλει λέγοντας ότι:
"H τηλεοπτική ιατροτρομοκρατία δεν θα περάσει. Χαρακτηρισμούς περί δολοφόνων και εγκληματιών που κατά κόρον ακούστηκαν σε σχετικές εκπομπές, τους επιστρέφουμε στην κατηγορία των ηθικών αυτουργών που συνέτειναν στην απόφαση αυτοχειρίας συναδέλφου μας".
Ακόμη καλούν σε "συλλογική αντίσταση ενάντια στις κακόβουλες επιθέσεις κατά του σώματος των Ελλήνων γιατρών και του Ε.Σ.Υ., στους σχεδιασμούς που κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις για ανατροπή δικαιωμάτων και διεκδικήσεων".
"Υγεία με γιατρό σε διωγμό δεν γίνεται" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ζητώντας παράλληλα να μη διαταραχθεί η σχέση γιατρού - ασθενούς.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατες είναι οι περιπτώσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα με το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη και την αυτοκτονία γιατρού στον οποίο αποδίδονταν ευθύνες για ιατρικό λάθος που είχε σαν συνέπεια την πρόκληση μόνιμων εγκεφαλικών βλαβών σε ασθενή.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου