Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου…;

Μας το ζήτησαν αναγνώστες της ιστοσελίδας  (ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ) Από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης στις 13 Νοεμβρίου, 2009


Σήμερα (11/11/09) διάβασα στον Εθνικό Κήρυκα για το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι οι ιεράρχες της Αμερικής, της Αυστραλίας κλπ. οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Σύνοδο και να έχουν ακόμα την δυνατότητα εκλογής Πατριάρχου. Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα που υπάρχει λόγο του μικρού αριθμού ελληνικής καταγωγής και τον μικρό αριθμό των ελληνο-ορθοδόξων κληρικών στην Πόλη. Διερωτώμαι όμως, γιατί αυτή η προσέγγιση στο θέμα; Δεν θα ήταν καλλίτερα να ζητήσει και να επιμείνει να αλλάξει το σημερινό καθεστώς που θέλει οπωσδήποτε ο Πατριάρχης να είναι Τούρκος υπήκοος. Εάν γίνει αυτό το τελευταίο πιστεύω ότι ο παγκόσμιος Ελληνισμός θα ενδιαφερθεί και θα συμπαρασταθεί στον Παναγιότατο. Δηλαδή πρέπει να τουρκέψουν οι ιεράρχες μας; Αυτό κι εάν είναι προσβολή στην ελληνική ιστορία και στους ήρωες και ηρωίδες που θυσίασαν τα πάντα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς Τούρκους τους οποίους επιμελώς τα τελευταία χρόνια δεν το αναφέρουν οι Έλληνες αρμόδιοι ούτε και κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821. Με την κίνηση αυτή τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων σαν τον Γρηγόριο τον Ε’, τον Αθανάσιο Διάκο, σαν τον Παπαφλέσσα και τόσων άλλων κληρικών. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε εργαστεί πολύ να κάνουμε χριστιανούς ορθόδοξους αλλόθρησκους και να τους πείσουμε να βαπτιστούν ορθόδοξοι ενώ σε όλη τη ζωή μας εργαζόμαστε για τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία. Τι θα πούμε στα παιδιά μας στα εγγόνια μας, τι θα πούμε σε αυτούς και αυτές που τους μιλήσαμε και πιστέψανε στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία; Ο υπογράφων έχει εξ ιδίοις εμπειρία. Τι θα τους πω ότι εμείς κάνουμε αγώνα να διατηρήσουμε τον Ελληνισμό και την Πίστη μας αλλά οι ιεράρχες μας μπορεί να είναι Τούρκοι; Από την άλλη μεριά είναι μια ακόμα αιτία ώστε οι ιεράρχες που θέλουν αυτοκεφαλία να τραβήξουν το σχοινί και να το θέσουν σαν ουσιώδες θέμα στο ποίμνιο και τότε άντε να τους «μαζέψεις». Τότε θα δεις διάσπαση του Ελληνισμού που ούτε οι εχθροί μας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί ο Παναγιότατος; Δεν μας εκπλήσσει μόνο αλλά μας φέρνει και σε δύσκολη θέση. Συγχαίρω τις περιβαλλοντολογικές πρωτοβουλίες του Πατριάρχου, δίνουν Νόμπελ. Αλλά υπάρχει όμως ανώτερο βραβείο κι με αυτό έχει γραφτεί η ιστορία του ελληνισμού. Είναι το αίμα των Ελλήνων που χύθηκε μέσα στους αιώνες για του Χριστού την Πίστη και της Πατρίδας την Ελευθερία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του Φρανσουά Μιτεράν που είπε «εγώ εάν ήμουνα Έλληνας και πήγαινα στους διεθνής οργανισμούς να διεκδικήσω το δίκιο μου θα πρόβαλα ως ατού το γεγονός ότι είμαι Έλληνας».

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου