Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Εκλεισαν για μισή ώρα το Κουρτέσι!

Σε κλείσιμο της νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου στο ύψος του Κουρτεσίου προχώρησαν χθες οι αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα θέλοντας να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η παρουσία τους χθες στα μπλόκα ήταν περισσότερο έντονη από κάθε φορά, με περισσότερους αγρότες, πολλά τρακτέρ, πανό και συνθήματα.
Μάλιστα, οι αγρότες χθες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για περίπου μισή ώρα, με την κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων από Πύργο προς Πάτρα και αντίστροφα να γίνεται από παρακαμπτήρια οδό, ενώ ελεύθερη ήταν η κίνηση των λεωφορείων ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες. Με την πρακτική αυτή οι αγρότες απέδειξαν ότι με τα μπλόκα δεν έχουν σκοπό να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο, αν και αυτό είναι λίγο δύσκολο σε ένα κλείσιμο δρόμου, αφού αν και υπήρχε η εναλλακτική της παρακαμπτήριας οδού, οι ουρές των οχημάτων στα δύο ρεύματα ήταν μεγάλες και κυρίως των βαρέων οχημάτων.Όπως τόνισαν οι αγρότες μιλώντας στην «Πρώτη», το κλείσιμο του δρόμου χθες ήταν συμβολικό θέλοντας να αποδείξουν στην κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, θα είναι πιο δυναμικές με κλείσιμο του δρόμου για περισσότερες ώρες, ενώ συζητούν το ενδεχόμενο να μην «ανοίξουν» τον δρόμο αν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών κ. Ανδρέας Τσουκαλάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από τη συγκέντρωση των τρακτέρ μας στο Κουρτέσι, πλέον από χθες ξεκινήσαμε να κλείνουμε και το δρόμο. Χθες ήταν συμβολικό το κλείσιμο, από σήμερα όμως συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά. Ίσως ο δρόμος από σήμερα να μείνει κλειστός για αρκετές μέρες μέχρι η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας».

Δηλώσεις αγροτών
Οι αγρότες δήλωναν χθες ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουν όσο μακριά συμφωνήσουν, εντείνοντας όχι μόνο την παρουσία τους στα μπλόκα, αλλά προχωρώντας και σε πλήρη αποκλεισμό του δρόμου.

Κώστας Πετρόπουλος: «Αναγκαστήκαμε οι αγρότες να βγούμε για άλλη μια φορά στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούμε για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Αυτή τη φορά δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούμε».

Κώστας Πλιάκας: «Χθες κλείσαμε την Εθνική Οδό για περίπου μισή ώρα συμβολικά. Από σήμερα όμως θα κλείσουμε το δρόμο για περισσότερες ώρες ή και μέρες ακόμα αν οι αρμόδιοι φορείς δεν δώσουν τώρα λύση στα σοβαρά προβλήματά μας».

Γιάννης Γκρίτζαλης: «Οι αγρότες και πάλι βγήκαμε στους δρόμους για να πετύχουμε την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που από κοινού αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί. Δεν θα κάνουμε πίσω αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μας ακούσουν σοβαρά».

Νίκος Καπώνης: «Το χθεσινό συμβολικό κλείσιμο του δρόμου ήταν η αρχή. Από σήμερα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να μην αφανιστούμε».

Πηγή:  ΠΡΩΤΗ,  Αντυ Καπλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου