Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

"Οι αγροτικές ενισχύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα"

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με αφορμή προσφυγή κατά της χώρα μας


"Θα υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της χώρας μας ώστε να μην έχουμε δημοσιονομική επιβάρυνση και πρόστιμα" δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Η δήλωση της υπουργού αφορά προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας για το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει πέρυσι ο προκάτοχός της Σωτήρης Χατζηγάκης στους Έλληνες αγρότες.  Στην προσφυγή εναντίον της χώρας μας έχει ενταχθεί και το ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δώσει πρόπερσι ο Αλέξανδρος Κοντός στους συνεταιρισμούς.
Απευθυνόμενη στους αγρότες, η κ. Μπατζελή επανέλαβε ότι οι εθνικές και οι έκτακτες ενισχύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, και γι' αυτό η κυβέρνηση επιμένει στις θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το εισόδημα του αγρότη και θα εξυγιάνουν τον αγροτικό χώρο.
Προηγήθηκε επιστολή της υπουργού στους αγρότες μέσω της οποίας απαντά στα αιτήματά τους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις. Η κ. Μπατζελή θα συναντηθεί την Παρασκευή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.

Στο "μέτωπο" των μπλόκων
Ανοιχτός θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από το μπλόκο των αγροτών, ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα. Το πολικό ψύχος που επικρατεί στην περιοχή οδήγησε τους αγρότες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, να ανοίξουν τα σύνορα.
Εξάλλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το απόγευμα η συντονιστική επιτροπή των αγροτών του Προμαχώνα καλεί το μεσημέρι του Σαββάτου, όλα τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας σε κοινή συστράτευση και στη σύμπραξη ενός ενιαίου, αγωνιστικού, αγροτικού μετώπου.
Σημείο συνάντησης των αγροτών θα είναι το Άγγιστρο, ενώ σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα είναι η συνεκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και ο προσδιορισμός από κοινού για τις επόμενες κινήσεις τους.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και η συνάντησή που έγινε μεταξύ των αγροτών του Προμαχώνα, με την επιτροπή του μπλόκου της Νίκαιας, η σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ τους καθώς και τα οκτώ αιτήματα που αποτελούν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, "το πλέον, δεσμευτικό «σύμφωνο», μεταξύ των δύο μπλόκων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου