Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Νέες μελέτες για το λιμάνι Κατακόλου

Το επιβάλλουν οι βυθομετρικές εργασίες…

Τη διάλυση της εργολαβίας για την επισκευή και θεμελίωση του κρηπιδότοιχου στο λιμάνι του Κατακόλου και παράλληλα τη σύνταξη νέας μελέτης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του αντινομάρχη Ευγένιου Μπαλκάμου. Τον αντινομάρχη πλαισίωναν ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Μιχάλης Καλογερόπουλος και ο προϊστάμενος μελετών της Νομαρχίας Νίκος Μπούλιαρης.

Οι βυθομετρικές εργασίες, όπως είπε, «έδειξαν» και τη δημιουργία δεύτερου κρατήρα στην λιμενολεκάνη, πρόβλημα που προέκυψε από τον τρόπο προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων στον προβλήτα, γεγονός που κρίνει επιτακτική ανάγκη την εκπόνηση νέας μελέτης, η οποία θα συμπεριλάβει το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι:«Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, με σοβαρό τρόπο «ανακάλυψε» το πρόβλημα, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Μελετητικό Γραφείο και εντός των ημερών θα καταθέσει εισήγηση για την επαναδημοπράτηση του έργου».Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντινομάρχη, αναμένεται να παραδοθεί στη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας από Μελετητικό Γραφείο της Αθήνας η σχετική μελέτη έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η νέα δημοπράτηση του έργου, αφού εγκυμονούν κίνδυνοι λόγω της καθίζησης του προβλήτα.Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Νομαρχία συνάντηση στελεχών της Ν.Α. Ηλείας με μελετητή μηχανικό του Μελετητικού Γραφείου που εκπόνησε τη μελέτη, προκειμένου να του δοθούν συμπληρωματικά στοιχεία και οδηγίες για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Σάκης Καλογερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου