Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Παρέμβαση της Κομισιόν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

"Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές" είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν βούλγαροι και ρουμάνοι εμπειρογνώμονες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα από τα μπλόκα
Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ενημερώνει τις χώρες μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να βρίσκει εναλλακτικές διαδρομές για την ελεύθερη μεταφορά των εμπορευμάτων .
Δήλωσε επίσης ότι ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει λεπτομερώς.
Παράλληλα, στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν βούλγαροι και ρουμάνοι εμπειρογνώμονες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα από τα μπλόκα.
"Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά" παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την υποδοχή του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό Μέγαρο.  Ωστόσο, όπως είπε, δε λύνονται στα μπλόκα, αλλά με διάλογο για θεσμικές αλλαγές και μεγάλες ανατροπές.

Στο μεταξύ, με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συναντάται η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Οι αγρότες από την πλευρά τους καθορίζουν τη στάση τους απέναντι στις εξαγγελίες που έκανε την Τρίτη, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.   Παράλληλα επιχειρούν να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο με τη συμμετοχή όλων των μπλόκων, που παραμένουν σε 30 σημεία της χώρας.
Επίσης, την πρόθεσή τους να αποκλείσουν επί δύο 24ωρα τη σιδηροδρομική διέλευση στον Προμαχώνα ανακοίνωσαν οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, οι οποίοι κρατούν αποκλεισμένη για ένατη μέρα και την οδική αρτηρία που διέρχεται από το μεθοριακό σταθμό. Στο μεταξύ, τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Στρυμονικού, από τις έντεκα το πρωί, μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, αποφάσισαν οι αγρότες των Ομοσπονδιών ΟΑΣ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων) και ΟΔΑΣ (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων), εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στον ανοιχτό διάλογο του Ζαππείου.
Κλειστή παραμένει, επίσης, η Εγνατία οδός Σερρών - Καβάλας, στο κόμπο Κερδυλλίων, για δέκατη τρίτη μέρα. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται μέχρι την Τετάρτη από την παλιά Εθνική Οδό, η οποία, όμως, πρόκειται να αποκλειστεί στο ύψος του κόμβο της Αμφίπολης, μετά τη μία το μεσημέρι και μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου