Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση αγροτών - Μπατζελή την Κυριακή

Με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή θα έχει συνάντηση την Κυριακή το Πανελλαδικό συντονιστικό όργανο των Αγροτών.
Νωρίτερα, εκπρόσωποι από 10 μπλόκα που συνεδρίασαν στα Γρεβενά αποφάσισαν ώς τη συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους.
Προέρχονται κυρίως απο τη Βόρεια Ελλάδα ενώ συμμετέχουν και οι "γαλάζιοι" αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας. Αντίθετα, Θεσσαλοί αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ θα κατέβουν τη Δευτέρα με λεωφορεία και θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο, όπου η κυβέρνηση έχει καλέσει τους αγρότες να συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο για το αγροτικό ζήτημα.
Την απόφασή τους να κλείσουν τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν οι αγρότες των Αδέσμευτων Συλλόγων του νομού, παρότι μετά την απογευματινή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, είχαν αναγγείλει ότι "λόγω καλής θέλησης και έχοντας ευαισθησία" θα άφηναν τα σύνορα ανοιχτά ώς τις 10 το βράδυ.
Την απόφαση τους να αποκλείσουν, επ' αόριστον από το Σάββατο το Τελωνείο Ορμενίου, ανακοίνωσαν οι αγρότες του βορείου Έβρου.
Την ίδια ώρα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεθοριακό σταθμό Κήπων και στο κόμβο Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Βούλγαρου ΥΠΟΙΚ

Η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ την ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Τράιτσο Τράικοφ στο συνοριακό σταθμό "Κούλατα", την οποία είχε προαναγγείλει για το Σάββατο.
"Ο υπουργός Οικονομίας και Ενεργείας Τράιτσο Τράικοφ ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο πρωί επίσκεψη του στο συνοριακό σταθμό ``Κούλατα`` λόγω της άρσης του κλεισίματος των έλληνοβουλγαρικών συνόρων" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο υπουργός Τρ. Τράικοφ θα συναντηθεί με ξενοδόχους, εστιάτορες και τουριστικούς πράκτορες στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο για να συζητήσει για τις ζημιές τους από το κλείσιμο των συνόρων. Η συνάντηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η στάση της Κομισιόν

Η διεκδίκηση αποζημίωσης ενός κράτους - μέλους από ένα άλλο είναι θέμα διμερές και δεν αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρήσεων, Τομ Βαν Λίρουπ.
Αν οι Έλληνες αγρότες δεν αποσύρουν τα μπλόκα μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ανέφερε ο Τομ Βαν Λίρουπ, τότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες με Έλληνες εμπειρογνώμονες και σε τεχνικό επίπεδο.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου