Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Το «παράπονο» των κατοίκων της Μακίστου

Ξεχασμένοι, αποκομμένοι από τον κόσμο, αισθάνονται οι κάτοικοι στην Μάκιστο. Τα σοβαρά προβλήματα βατότητας στον δρόμο που οδηγεί από την Ζαχάρω στο χωριό, μέρα με την μέρα οξύνονται. Πλέον, ακόμη και τα επιβατικά αυτοκίνητα περνούν να δυσκολία ενώ όσο προχωρά ο χειμώνας και οι βροχές συνεχίζονται, είναι πλέον πιο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος το χωριό να αποκοπεί τελείως. Οι κάτοικοι ζουν με αυτή την ανασφάλεια. Μεγάλης ηλικίας οι περισσότεροι, φοβούνται ότι αν καταστραφεί τελείως ο δρόμος-σενάριο που είναι πολύ κοντά στο να επαληθευτεί-δεν θα μπορούν να μετακινηθούν αν παραστεί ανάγκη.
«Θα μας φέρνουν τρόφιμα με το ελικόπτερο», λένε μεταξύ αστείου και σοβαρού, γνωρίζοντας ότι τα κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή, κυρίως μετά τις φωτιές, είναι τόσο έντονα που μπορεί μέσα σε λίγη ώρα κομμάτια ολόκληρα του οδικού δικτύου να υποχωρήσουν.
Όπως λένε, οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί αλλά μέχρι σήμερα μόνο μικροδιορθώσεις έχουν γίνει. Παρεμβάσεις με…ημερομηνία λήξης καθώς η επόμενη βροχή καταστρέφει και τις όποιες πρόχειρες παρεμβάσεις και κάνει τις πληγές ακόμη πιο μεγάλες.
Αυτό που ζητούν είναι να ενδιαφερθούν ουσιαστικά οι αρμόδιοι και ο δρόμος να αποκατασταθεί σύμφωνα με τις μελέτες που είναι απαραίτητες ώστε να μην υπάρξουν και πάλι τα ίδια προβλήματα.
Ο δρόμος προς την Μάκιστο, σε πολλά σημεία του έχει υποχωρήσει. Σε κάποια από αυτά μάλιστα είναι σχεδόν αδιάβατος. Μεγάλες ρωγμές, χάσματα ολόκληρα έχουν ανοίξει και μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν ακόμη πιο πολύ.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Πόθος «ο δρόμος είναι χάλια, δεν έχουμε καθόλου δρόμο, όλοι οι δρόμοι έχουν καταστραφεί και όχι μόνο αυτός που συνδέει το χωριό με την Ζαχάρω αλλά και οι αγροτικοί. Μέρα με την μέρα, η κατάσταση χειροτερεύει. Το λεωφορείο περνά με δυσκολία και αν συνεχιστεί το φαινόμενο τότε θα αποκοπούμε τελείως.
Ο δρόμος πρέπει να φτιαχτεί. Είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την περίοδο. Αρμόδιοι δεν έχουν έρθει να δουν, να δώσουν λύση. Έχουμε ενημερώσει και την νομαρχία και τον δήμο. Ελπίζουμε να τον φτιάξουν».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου