Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Στην Ηλεία 50 ορφανά παιδάκια από την Αϊτή

Πρόσκληση σε όλες τις οικογένειες της Ηλείας απευθύνει ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός να δεχτούν στην αγκαλιά τους ένα από τα 50 ορφανά παιδάκια από την Αϊτή που θα φέρει προς φιλοξενία η Μητρόπολη Ηλείας σε λίγες μέρες. Όπως είχε ανακοινώσει ο Σεβασμιότατος, η Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το κράτος της Αϊτής θα φέρει 300 παιδιά για φιλοξενία. Στις 8 Φεβρουαρίου ένα αεροπλάνο θα φύγει από την Ελλάδα με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να επιστρέψει μία βδομάδα αργότερα. «Πιστεύω ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε πολλά περισσότερα παιδιά, αλλά έχουν ενδιαφερθεί και άλλες Μητροπόλεις όπως και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών», τόνισε ο Μητροπολίτης Ηλείας και εξήγησε ότι τα παιδιά θα μείνουν στην Ελλάδα και την Ηλεία για όσον καιρό χρειαστεί μέχρι να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση στην χώρα τους από το φονικό σεισμό.
Σε ιδρύματα της Εκκλησίας και σπίτια
Όπως ενημέρωσε ο Σεβασμιότατος, η Μητρόπολη Ηλείας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα παιδιά στην Αγία Φιλοθέη, πιθανότατα και την Φραγκαβίλα αλλά και σε όλα τα ιδρύματά της.«Η προοπτική μου είναι, αν γίνεται να μην έχουμε τα παιδιά όλα μαζί ώστε να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα «κοπάδι». Αλλά να μπορέσουμε να τα χωρίσουμε, ώστε και την ελληνική γλώσσα να μάθουν, να πάνε στο σχολείο και να συνδεθούν με κάποιους από εμάς». Σ' αυτή τη λογική ο κ. Γερμανός καλεί τις Ηλειακές οικογένειες των πόλεων αλλά και της υπαίθρου να αγκαλιάσουν τα παιδιά και να τα δεχτούν στη ζεστασιά των σπιτιών τους. «Όπως και το '74 που η Ηλεία είχε φιλοξενήσει 500 παιδιά από την Κύπρο μετά την εισβολή, το ίδιο θα προτιμούσα και τώρα, ώστε τα παιδιά να νιώσουν την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη και να μην νιώσουν μόνα τους. Να μην αισθανθούν άλλον πόνο αλλά μόνο χαρά».Τέλος, όσοι επιθυμούν να φιλοξενήσουν ένα ορφανό παιδί από την Αϊτή, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην Μητρόπολη όπως και την επιθυμία για το φύλλο και την ηλικία του παιδιού που θέλουν να φιλοξενήσουν.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ,  Βίκυ Γκουγκουστάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου