Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ύφεση και το 2010 για την ελληνική οικονομία βλέπει ο Economist

Σε ύφεση αναμένεται να παραμείνει η ελληνική οικονομία και το 2010, ενώ οι αναλυτές αμφισβητούν τις προβλέψεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη 1,5% το 2011 και 1,9% το 2012, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Economist.
Επιπλέον, ο Economist παρατηρεί ότι οι διεθνείς οίκοι δεν έχουν ακόμα πεισθεί για το «ελληνικό πλάνο», διατηρώντας την «αρνητική προοπτική» για την ελληνική οικονομία, εν όψει απειλών για νέες υποβαθμίσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται, δε, ότι το χειρότερο είναι η αντίδραση των αγορών, καθώς τα spreads των 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών bunds διευρύνονται συνεχώς.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει φέτος κεφάλαια 55 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το διογκωμένο χρέος της, και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα για να το πετύχει», σύμφωνα με το περιοδικό.

Περίπου 25 δισ. ευρώ του υφιστάμενου χρέους θα πρέπει να παραταθούν ως τον Απρίλιο και το Μάιο, ενώ εκτιμάται ότι η χώρα μας θα καταφύγει στην άντληση πρόσθετων κεφαλαίων προκειμένου να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση του χρέους της, την άνοιξη.

Τέλος, το άρθρο καταλήγει με τη «σύσταση» ότι η Ελλάδα για να αποφύγει τα χειρότερα θα πρέπει να κάνει ιδιωτικές τοποθετήσεις χρέους στις διεθνείς τράπεζες, προειδοποιώντας ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, θα παρασύρει μαζί της και άλλα κράτη της ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου