Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ονειρο ζωής… 102 ετών - «Post my wish»

Πραγματικότητα έκανε χθες το όνειρο της ζωής της η Αυστραλή Ολυμπιονίκης Ρουθ Φριθ και επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία σε ηλικία 102 ετών. Η υπεραιωνόβια αθλήτρια, με τη βοήθεια του θεσμού «Post my wish» και της Τζοβάνας Φραγκούλη, έφτασε στην «ιερή γη», επισκέφθηκε το μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο και τις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ και τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Γιώργο Αηδόνη.

«Νιώθω «μικρή» σε αυτό τον τόπο»
Η Ρουθ Φριθ που συνοδευόταν από την κόρη της, στις δηλώσεις που έκανε από το στάδιο των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ όπου έλαβε χώρα μια μικρή τελετή βράβευσής της, εξέφρασε τα συναισθήματα της, αλλά και έστειλε το μήνυμα της σκληρής δουλειάς για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και θέλουν να πετύχουν. «Νιώθω ιδιαίτερα ταπεινή επισκεπτόμενη την Ολυμπία, νιώθω «μικρή» σε αυτό τον τόπο. Είχα έρθει ξανά στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο θυμάμαι ήταν κάτι γαϊδουράκια τα οποία είχαμε δει τότε, πριν από περίπου 50 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι μία ευχή μου πραγματοποιήθηκε με τον ερχομό μου στην Ελλάδα. Πάντα ήθελα να επισκεφθώ τον τόπο αυτό και πάντα αναρωτιόμουν εάν ποτέ θα μπορούσα να γυρίσω και πάλι εδώ και να βρεθώ στην Ολυμπία. Πολλοί είναι οι νέοι αθλητές οι οποίοι θέλουν να γίνουν σπουδαίοι. Πάντα όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά. Όταν κάτι το θες πολύ δε πρέπει να σταματάς τις προσπάθειές σου. Εγώ ήμουν αθλήτρια από το σχολείο και συνεχίζω να γυμνάζομαι. Όλοι οι νέοι θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και αν έχουν κάτι το οποίο επιθυμούν βαθιά, θα πρέπει να προσπαθούν μέχρι να το πετύχουν».

«Ολοι αναγνωρίζουν το μεγαλείο της Ολυμπίας»
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, στεφάνωσε με ένα κλαδί αγριελιάς την υπεραιωνόβια αθλήτρια, ενώ της προσέφερε ένα ακόμα επιχρυσωμένο κλαδί ελιάς και έναν τιμητικό έπαινο για την δραστηριότητά της και την πρόσφατη επιτυχία της στους αγώνες World Master Games. «Αποδεικνύεται περίτρανα πως όσοι μεγάλοι ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό, άσχετα με το αν κέρδισαν ή όχι μετάλλια, αλλά μόνο με τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αναγνώρισαν το μεγαλείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι μαζί μας σήμερα (σ.σ. χθες) η κα Φριθ και είναι πράγματι τιμή για αθλητές σαν αυτή να βρίσκονται εδώ και τιμή για την Ολυμπία να τους υποδέχεται. Πάντα η Ολυμπία υποδεχόταν με τιμές όλους τους αθλητές. Τα δικά μας συναισθήματα είναι γνωστά, θα μπορούσα να πω εκλαϊκευμένα πως ανατριχιάζω σε τέτοιες στιγμές», δήλωσε ο κ. Αηδόνης.Συγκινημένη και χαρούμενη δήλωσε η ταυτισμένη στην Ελλάδα με την πραγματοποίηση ευχών, Τζοβάνα Φραγκούλη, για την υλοποίηση του ονείρου της Ρουθ Φριθ. «Ήταν όνειρο ζωής για εκείνη. Μετά από αρκετά χρόνια εγώ ξεκινάω πάλι το «Πες το και θα γίνει» που είναι ένα «παιδί» της κρατικής τηλεόρασης. Τώρα το κάνουμε και μέσω διαδικτύου με το «Post my wish.com», δήλωσε μεταξύ άλλων. Η ευχή της Αυστραλής αθλήτριας έγινε αντιληπτή όταν έκανε το ρεκόρ σε αγώνες τον περασμένο Οκτώβριο. Από τότε ξεκίνησε η διαδικασία από την κα Φραγκούλη για να έλθει σε επικοινωνία με την 102 ετών αθλήτρια και να πραγματοποιήσει την επιθυμία της να βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία. «Είναι η πρώτη επιθυμία του «Post my wish». Στην ΕΡΤ είχα ξεκινήσει με ένα παιδάκι 4 ετών και είναι πολύ συγκινητικό καθώς τώρα ξεκινώ πάλι με μία κυρία 102 ετών. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον άνθρωπο Ρουθ, καθώς έχει μία απίστευτη αύρα και θεωρώ ότι είμαι τυχερή που ξεκινάω μαζί της και θα μου λείψει που θα φύγει το Σάββατο και σε εμένα και στους συνεργάτες μου. Εύχομαι και ελπίζω κάποτε να μπορέσει να επισκεφτεί και πάλι τον τόπο αυτό που είναι και πατρίδα μου η Αρχαία Ολυμπία και για εμένα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί», συμπλήρωσε η κα Φραγκούλη.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου